Dom > Rešenja > Sadržaj

Uticaj na CMM uzrokovano merna traka i lopta

Source:

Merna traka i lopta su ključni segmenti koji povezujetri koordinirati merna mašinasenzor i površine rad-komad. Ako kugla za određenu vrednost zadatak i neprikladno merna traka odabrao, to može da dovede do neizvesnost rezultate merenja i na nedoslednosti. Da biste ostvarili Optimizacija CMM preciznost, u izboru merna traka i lopta mora da je lepo od tebe.

1. roudness merenje lopte

Većina CMM merenje jaja usvojiti sintetički rubin. Njene obline greška može dovesti do mogućeg gubitka za preciznost do 10%. Preciznost proizvodnja nivo od Rubi lopta je koristiti u razredu da biste definisali, nivo merenje loptu zavisi od njene u odnosu na maksimalnu devijaciju idealne sfere. Dva od najčešće korišćenih merenje nivoa je razred 5 i 10 (greške u sphericity bili 0.13 um i 0,25 um). Uprkos koristeći 10-ti stepen zamijeniti razreda 5 mogu da uštede malo košta, ali verovatno da ugrožavamo 5:1 koja je prihvaćena odnos CMM nesigurnost i oblika tolerancije.

2. materijal za merenje loptu

Iako je Rubi najčešće korišćene materijal za merenje loptu, ali drugi materijali možda više odgovarakontakt za skeniranje. U skeniranja merenja, merenja slajd lopticu sa sobom na površinu radnog komada, to će dovesti do abrazije. U ekstremnim slučajevima, dugotrajno izlaganje može da dovede do nose merenje kugle (abrazivni nosi) ili rad-komad materijala koji se lepi za merenje ball(adhesion). U svakom slučaju, uticaće na merenjima obline merenje lopte.

Uskeniranje merenjapovršina od nekog materijala kao što su liveni, abrazivni habanje se može javiti. Preostalih malih čestica može uzrokovati male ogrebotine za merenje loptu i površinu radnog komada i formiraju mali avion na merenje loptu. Za takve mere, zirconia lopta koja ima veće čvrstoće je dobar izbor. Prianjanje nose obično dolazi kada lopta materijal i rad-komad materijala koji je hemijski afinitet, koje obično se desilo kada koristite Rubi lopta za skeniranje radnog komada aluminijuma. Relativno mekan aluminijum će prebaciti iz rad-komad za merenje kuglu koja će generisati sloj premaza na loptu, čime se smanjuje za merenje obline i preciznost. U ovom slučaju, silikonske nitride lopta je bolji izbor, jer ova vrsta materijala sa dobru otpornost na abraziju, i da nema sličnosti od aluminijuma.

3. flexure merne trake

Merenje preciznost smanjuje sa povecanjem dužinu merna traka, tako dugo merna traka nije pogodan za merenje sve funkcije (u stvari, koristeći ukrućenost maksimalnu dužinu najkraći mogući merna traka je bilo ispravno uraditi).

Iako je celik je prikladan da napravim neke kratke merna traka, ali teško legura je najbolji materijal za merenje baru. Međutim, zbog gustinu hard legura je velika, tako da to ne bi trebalo koristiti za dugo merna traka. Keramičke merna traka obično mogu koristiti za merenje zadatak da tražite dobru krutost i lagan teret. Takođe, ugljen vlakna se obično može da se koristi da bi dugo merna traka.

4. toplote stabilnost

Temperaturne fluktuacije mogu biti uzrok greške CMM. Da biste odabrali odgovarajuću oznaku tipa merna traka materijala, možete dobiti bolju stabilnost, pod uslovom da jePromena životne sredine, i pružaju bolje doslednosti rezultate merenja.


Molim vas obavestite nas ako ima li pitanja ili savet

E-mail adresa:overseas@cmm-nano.com

Istraga
Your comments are welcome!
For more information about our brand and products, please feel free to contact us!
Please enter your email address:
Контактирајте нас
Address: Но.55, Гонгие бр.2 друмског, Ксиан национални цивилни Ваздухопловство база, Ксиан Град, Схаанкси провинција, Кина
Tel: +862981538937
Fax: +862989233633
E-mail: overseas@cmm-nano.com
Цопиригхт © нано (Ксиан) метрологију Цо., Лтд Алл ригхтс ресервед.